WI-FI 7 (802.11be): veel üks täiustus või uus ajastu juhtmevabas tehnoloogias?

KÕIK, MIDA PEATE TEADMA UUE WI-FI 7 STANDARDI KOHTA

 

Sukeldume sügavamale uusimasse Wi-Fi Alliance'i standardisse, tuntud ka kui 802.11be, et avastada, kuidas see meie digitaalset maailma muudab. Olge valmis suureks kiiruse suurendamiseks Wi-Fi 7 abil – me räägime 4,8 korda kiiremast kui Wi-Fi 6 ja 13 korda kiiremast kui Wi-Fi 5! Oodake välkkiire andmeedastust – vajadus kiiruse järele on nüüd tungivam kui kunagi varem!

 

Mis on Wi-Fi 7?

Wi-Fi-seadmete üha suureneva arvu ja kiiremate ja tõhusamate traadita võrkude nõudluse tõttu on Wi-Fi 7 nende vajaduste rahuldamiseks lahendus. Selle enneolematu kiirus, väiksem latentsusaeg, suurem jõudlus ja uuenduslikud tehnoloogiad muudavad Wi-Fi 7 juhtmevaba tehnoloogia tulevikuks. Olenemata sellest, kas olete tehnikahuviline, tavakasutaja või professionaal, Wi-Fi 7 viib meid sammu võrra lähemale piiramatute võimaluste maailmale.

 

Wi-Fi 7 pakub palju eeliseid

Täiustatud funktsioonide hulka kuuluvad:

1. 320 MHz kanalid: saadaval riikides, kus 6 GHz sagedusala on lubatud kasutada WiFi-võrkudes, on ülilaiad kanalid kaks korda suuremad kui tänapäeva kõige laiemad kanalid, et teha kättesaadavaks mitme gigabitise seadme kiirus ja suur läbilaskevõime

2. Multi-Link Operation (MLO): võimaldab seadmetel samaaegselt edastada ja vastu võtta andmeid mitme sagedusriba abil, et suurendada läbilaskevõimet, vähendada latentsust ja parandada töökindlust

3. 4K QAM: saavutab 20% suurema edastuskiiruse kui WiFi6 1024 QAM

4. 512 Compressed block-ack: parandab tõhusust, kuna vähendab andmete dubleerimist edastuse ajal

5. Multiple RUs to a single STA: parandab kanaliressursside planeerimise paindlikkust, saavutades parema sagedusspektri kasutamise efektiivsuse 

 

 

 

Uued Wi-Fi 7 funktsioonid

Wi-Fi 7 tähistab olulist edasiminekut võrreldes selle eelkäijatega, pakkudes mitmeid uusi funktsioone, mis viivad traadita ühenduse uutesse kõrgustesse. Juuresolev pilt illustreerib peamisi edusamme Wi-Fi põlvkondade arengus, näidates tipptasemel funktsioone, mis tõstavad esile ja täiustavad Wi-Fi 7 kogemust.

 

MLO (Multi-Link Operation)

Avades uue traadita side ajastu, alustab Wi-Fi 7 mitme sagedusriba paralleelset kasutamist, muutes seadmete suhtlemisviisi, kasutades samal ajal tõhusalt mitut kanalit, et parandada kiirust ja töökindlust.

Wi-Fi 7 töötab samaaegselt kolmes sagedusalas: 2,4 GHz, 5 GHz ja 6 GHz.

 

 

See Wi-Fi 7 mitmeribaline jõudluse täiustus on eriti kasulik võrgusilma jaoks, hõlbustades sujuvat suhtlust pääsupunktide vahel (AP kuni AP).

Lisaks võrgu üldise jõudluse parandamisele aitab see vähendada latentsust ja pakub ühilduvatele klientidele suuremat ribalaiust. Seda funktsiooni toetades võivad kasutajad oodata optimaalseid tingimusi nõudlike rakenduste jaoks, nagu 4K/8K voogesitus ja täiustatud virtuaalsed kogemused, nagu AR/VR/XR.

 

Wider Channel Bandwidth

Wi-Fi 7 toetab kolme spetsiaalset lairibakanalit. Kui Wi-Fi 6 ja 6E maksimaalne kanali laius on 160 megahertsi, siis Wi-Fi 7 toetab kuni 320 megahertsi, kahekordistades tõhusalt jõudlust ja suurendades tippkiirust kuni 46 Gbps, mis on peaaegu 5 korda kiirem kui Wi-Fi6 ja WiFi 6E.

 

4096K QAM (Kvadratuurne amplituudmodulatsioon)

Wi-Fi 7 tutvustab 4096K QAM (Quadrature Amplitude Modulation) täiustatud tehnoloogiat, mis suurendab märkimisväärselt andmeedastuskiirust, pakides igasse edastusse rohkem teavet. Wi-Fi 7 QAM on 4096 k, mis on neli korda rohkem kui tema eelkäijal. Suurenenud QAM tähendab kogu läbilaskevõime 20% suurenemist, mille tulemuseks on suurem jõudlus, andmeedastuskiirus ja üldine suurem tõhusus. See tähendab, et 4K/8K videote vaatamine, nõudlike võrgumängude mängimine ilma kogelemiseta või otsevideo voogesitus koduarvutist pole kunagi olnud lihtsam. Täiustatud andmeedastuse tõhusus tagab sujuva võrgukogemuse, mis vastab tänapäevaste suure jõudlusega digitaalsete toimingute nõudmistele.

 
 
 
 
16x16 MU-MIMO (Multi-User, Multiple Input, Multiple Output)
 

Täiustage oma juhtmevaba kogemust Wi-Fi 7 revolutsioonilise 16 x 16 MU-MIMO-ga, tehnoloogilise imega, mis mitte ainult ei võimalda võrkudel käsitleda kuni 16 samaaegset andmevoogu, kahekordistades teenindatavate seadmete arvu võrreldes Wi-Fi 6/E-ga. See tagab sujuva ühenduvuse ja parema kasutuskogemuse, kuigi on oluline märkida, et kõigi eeliste saamiseks on vaja ühilduvust MU-MIMO-ga, mida uuemad seadmed tavaliselt toetavad, samas kui vanematel seadmetel pole seda tõhususe tõusu.

 

Preamble Puncturing

Võimalus "välja lõigata" häireallikaga kanal Wi-Fi 7 standardis viib ühenduvuse täiesti uuele tasemele, vabanedes piirangust, mis Wi-Fi 6-s endiselt kehtis. Erinevalt eelkäijast on Wi-Fi 7 Multi-RU funktsioon võimaldab edastada killustatud kanaleid (RU) ühises andmevoos, pakkudes andmeedastuseks paindlikku lähenemist. Illustratsioonistsenaarium koos külgnevate RE komplektidega RU1, RU2, RU3 ja RU4. Kui Wi-Fi 6-s esineb häireid RU2-ga, ühendavad nad ülejäänud vooluringi lahti, mille tulemuseks on efektiivsuse langus 75%. Wi-Fi 7 Multi-RU punktsiooniga, kui häired tabavad RU2, siis selle asemel, et peatada kogu jada, kohandub Wi-Fi 7, võimaldades RU3-l ja RU4-l jääda kättesaadavaks isegi häirete korral. See valik mitte ainult ei vähenda võimalikke häireid, vaid näitab ka Wi-Fi 7 võimet kombineerida RU-sid, mille tulemuseks on edastuse efektiivsuse märkimisväärne tõus.

 

 

 

AFC (Automaatne sageduse koordineerimine)

Veel üks uhiuus Wi-Fi 7 funktsioon, automaatne sageduskoordinatsioon (AFC), on loodud selleks, et vältida häireid 6 GHz sagedusalas olevate teenustega, nagu avalik turvalisus ja püsisatelliiditeenused, raadioastronoomia, Maa uurimisteenused, mobiilsidevõrgud, mikrolaineahi. raadioside ja telesaadete teenused. AFC on välise antenniga pääsupunktide ja sisemiste pääsupunktide jaoks hädavajalik, kuna need on võimsamad ja põhjustavad suurema tõenäosusega häireid. Need pääsupunktid kasutavad sisseehitatud GPS-i, et teatada oma asukohast ja spetsifikatsioonidest AFC-süsteemi, mis seejärel määrab heakskiidetud sagedused ja võimsustasemed, et vältida häireid muude väliste allikatega. USA-s on AFC koordineerimiseks heaks kiidetud 13 teenusepakkujat, sealhulgas Google, Qualcomm ja Wi-Fi Alliance, ning teistes riikides on heakskiitmine alles pooleli.

 

Restricted Target Wake Time

Wi-Fi 7 lisab piiratud sisselülitusaja (r-TWT), optimeerides seadme aku kasutust, koordineerides ja vähendades seadme ühendusintervalle energiatõhusama traadita ühenduse loomiseks. r-TWT Wi-Fi 7-s pakub täiustatud ja paindlikumat lähenemist võrreldes TWT Wi-Fi 6-ga. Kui TWT võimaldab seadmetel ajastada andmeedastuse ühendusaegu, siis r-TWT Wi-Fi 7 toob kaasa täiendavaid piiranguid ja koordineerimismehhanisme.

 

Kokkuvõte

 

 

Wi-Fi 7 kasutamise suurimad kasusaajad

 

 

Wi-Fi 7, aga Alcatel-Lucent Enterprise?

Uus perekond, mis tuuakse turule 2024. aastal, tutvustab mitmeid OmniAccess Stellar 15xx seeria pääsupunkte. 2024. aasta teises kvartalis toob Alcatel-Lucent turule uue algtaseme pääsupunkti AP1511 ja keskmise -taseme pääsupunkt, AP1521. Kõrgekvaliteedilised sise- ja välispääsupunktid tulevad selle aasta lõpus.

Need tulevased tooted pakuvad lõppkasutajatele suuremat jõudlust ja madalamat latentsust ning kõrget turvalisust. Seadmete rakendus põhineb Distributed Control Architecture, mis on ALE OmniAccess Stellar tootesarja aluseks.
 
Alcatel-Lucent usub, et Wi-Fi 7 muudab suure töökindlusega traadita võrkude mängu. Selle toiteallikaks on eelvalitud ja paindlikud funktsioonid uute AR/VR/XR rakenduste klasside, ülikõrglahutusega 16K meediumi voogesituse ja ülikõrge tihedusega ühendatud seadmete teeninduse jaoks.
 
Meie olemasolev Wi-Fi pääsupunktide portfell on loodud vastama ettevõtte järgmise põlvkonna traadita kohtvõrkude intensiivse kasvu vajadustele ja pakub neid enamikule meie klientidest.
 
Lisateavet meie WiFi-toodete kohta leiate uuendatud OmniAccess Stellar Matrixist.

 

Allikas Alcatel-Lucent Enterprise ja Wi-Fi Alliance

 

 

OmniAccess Stellar Wi-Fi juhtmevaba lahendus töötab kõigi jaoks

Alcatel OmniAccess Stellar Wi-Fi lahendus on loodud vastama kõikidele klientide vajadustele, pakkudes kõrget jõudlust maksimaalse skaleeritavuse ja lihtsa paigaldusega.

Adventus Solutions – Alcatel-Lucenti usaldusväärne partner Baltikumis enam kui 25 aastat – on valmis aitama üleminekul uutele WiFi standarditele minimaalsete investeeringute ja ilma finantsriskita. 💼🔝

Pakume täielikku valikut OmniAccess Stellar Wi-Fi 5/6/6e/7 lahendusi. Sealhulgas uued Wi-Fi 7 pääsupunktid AP1521, AP1511, mis tulevad Balti turule tellimiseks juulis/augustis.

 
Lisateabe saamiseks kutsume teid konsulteerima meie spetsialistidega.
 
 

Seotud artiklid:

Trendid - 2024

Andmevõrgu Ümberkujundamine 2024

| Lugege lähemalt Stellari WiFi-lahenduste kohta

Stellar WiFi-lahendused hotellidele

WiFi 6/6E (802.11ax) – kõik, mida pead standardi kohta teadma


All rights reserved. © Adventus Ltd.
See rakendus kasutab küpsiseid, selle rakenduse kasutamist jätkates nõustute meie küpsisepoliitikaga.
Ma nõustun