Kliendilugu: Eesti Energia & Enefit saavutasid pilveteenuste jätkusuutlikkuse

 

Genesys Cloud™ platvormi ettevõtte standardiks valimisega on Eesti Energia koondanud oma kontaktkeskused 5 riigist, tagades samas keskkonnasõbralikuma toimimise, vähendades IT-ressursse. Näiteks arvete päringute ja lepingute uuendamise ning elektri ja päikesepaneelidega seotud küsimuste kiirema töötlemise korral teenindatakse kliente alati efektiivsemalt. Meeskonnajuhtidel on ühine juhtpaneel ja mõõdikute kogum teenindustaseme hindamiseks. Klienditeenindajad kulutavad vähem aega andmete otsimisele ja sisestamisele ning neil on võimalus teha hübriidtööd.

 

 

 

Üleminek kliimaneutraalsusele

 
Tänu suurele hulgale päikeseparkidele, tuuleparkidele ja soojuselektrijaamadele on Eesti Energia (tuntud ka kui Enefit) võtnud suuna fossiilkütustest loobumise suunas ja muutumas taastuvenergia pakkujaks. Meie eesmärk on aastaks 2035 pakkuda klientidele Eestis ja teistel turgudel, nagu Lätis, Leedus, Poolas ja Soomes, 100% süsinikuvaba elektrit taskukohase hinnaga.
 

Oma kliimaneutraalse visiooni täiemahuliseks elluviimiseks leidis riigile kuuluv ettevõte, et tipptasemel teenuseid tuleb pakkuda katkestuteta, mis tähendas, et laialivalguv ja omavahel sidumata IT-taristu tuli ümber kujundada.

 

„Igas riigis oli oma kontaktkeskus, kus kasutati nii kohalikke kui ka pilvepõhiseid süsteeme,“ kirjeldab Eesti Energia teeninduslahenduste ekspert Kaido Kabral. „Seetõttu kulus palju aega erinevate toodete ja tarnijate suhete haldamisele. Ühtlasi oli keerukas täpselt planeerida ja saavutada nõutavat teenindustaset, kuna olulised vahendid, nagu aruandlus ja kõnede salvestamine, toimisid standardimata keskkonnas eraldi.“

 
 
 
 
 
 
Rohelisem klienditeenindus
 
 
Eesti Energia eesmärk oli ühtlustada ja parandada nii klientide kui ka töötajate kogemust. Samuti soovis ettevõte muuta kontaktkeskuse tööd keskkonnasõbralikumaks, eelkõige vähendades IT-taristu ja serverite keskkonnamõju. Lahenduseks oli Genesys Cloud.
 
„Koondades kõik meie kontaktkeskused ühe Genesyse platvormi alla, lõime keskkonnasõbraliku ressursi, mida võiks kvaliteedi parandamiseks ja klienditeenindajate motiveerimiseks kasutada kõigis riikides,“ lisab Kabral. „Paljud töötajad teevad nüüd hübriidtööd, mis vähendab süsinikdioksiidi heidet, energiatarbimist ja vajadust sõita kontorisse. Oleme loobunud vähemalt viiest vananenud süsteemist ja kindlasti järgneb neid veel.“
 
 
 
 
 
Valitsuse sertifitseeritud ohutusstandardid
 
 

Nagu paljudel teistelgi riigiasutustel, oli ka Eesti Energial pilveteenustele üleminekul küsimusi turvalisuse ja andmekaitse kohta. Genesys maandas ärevuse, rakendades terviklikke vastavussertifikaate, mis hõlbustavad pilveteenuste turvalist kasutuselevõttu.

Üleminek uuele süsteemile kestis neli kuud ja selle laitmatu toimimise tagasid meie usaldusväärsed koostööpartnerid ja Adventus Solutionsi kontaktkeskuste spetsialistid. „Adventus Solutions tagas, et süsteem seadistati õigesti ja kohandati meie vajadustega,“ ütleb Kabral. „Kontaktkeskuste projektid vajavad head partnerit. Näiteks aitasid nad Genesyse süsteemis luua andmetabeleid, et automatiseerida ja standardida 88 kõnevoogu, kõrvaldades vajaduse paljude käsitsi tehtavate konfiguratsioonide järele.“

 

Kiired võidud

Kui kliendid meile helistavad, teenindatakse neid nüüd alati efektiivsemalt näiteks arvete päringute ja lepingute uuendamise ning elektri ja päikesepaneelidega seotud küsimuste korral. Seejärel saavad nad tekstisõnumi, milles kutsutakse neid täitma lühikene küsimustik teeninduse kvaliteedi kohta.

„Meie viimaste uuringute järgi tunnevad kliendid end hästi informeerituna,“ ütleb Kabral. „Eriti meeldib neile meie uus tagasihelistamise teenus, mis võimaldab neil ühenduse ootamise asemel jätkata oma igapäevategemistega.“

 

Genesyse platvorm võimaldab Eesti Energial ellu viia ka väga tõhusaid ja tulemuslikke müügikampaaniaid. Nii nagu paljud kommunaalteenuste pakkujad, toetub ka see asutus suurel määral interaktiivsele häälvastajale (IVR), et aidata vähendada klientidega töötamise mahtu ja sissetulevate kõnede hulka, eriti elektrikatkestuste ja elektrihinna muutuste ajal. Genesyse abil muudetakse tekstsõnumid kõneks minutite, mitte tundide või päevade jooksul.

 

 

Ka töötajad on suuri muutusi tähele pannud. „Meie meeskonnajuhtidel on ühine juhtpaneel ja mõõdikute kogum teenindustaseme hindamiseks kõigis meie kontaktkeskustes,“ lisab Kabral. „Erinevalt eelmisest süsteemist, kus nägime vaid seda, kas klienditeenindaja on ootenimekirjas või mitte, saame nüüd mõõta peamisi tulemusnäitajaid, nagu ajakavast kinnipidamine ja tegevuseta veedetud aeg.“

 

Klienditeenindajad kulutavad vähem aega andmete otsimisele ja sisestamisele tänu sellistele mugavatele funktsioonidele nagu screen pop’id, ühekordne sisselogimine (single sign-on) ja Genesyse integratsioon Microsoft Dynamicsiga.

 

Oma isiklike eesmärkide saavutamisel saavad nad õiguse teha hübriidtööd. Lätis töötab enamik töötajaid kodust, Eestis aga annab hübriidtöö võimaluse pääseda ligi suuremale hulgale kandidaatidele ja värvata neid tervest riigist. Sama pakkumine kehtib ka Leedu töötajatele, kui töö eesmärgid saavad täidetud.

 

 

Oluline on see, et ettevõtte kontaktkeskused on iseseisvamad ja vajavad oluliselt vähem IT-tuge. „Varem saime päevas mitu päringut, kuid nelja kuu jooksul pärast Genesysele üleminekut oleme saanud vaid mõned üksikud,“ ütleb Kabral.

 

Innovatsiooni mootor

 

 

Järgmiseks plaanib Eesti Energia täiustada prognoosimist, koolitusi ja kvaliteedijuhtimist, võttes juba peagi kasutusele tarkvara Genesys Workforce Engagement Management. Ühtlasi on kavas pakkuda klientidele rohkem suhtlemisvõimalusi, kasutades veebilehe vestlusakent (web messaging), e-posti ja videokõnesid. Ettevõte kaalub Genesyse platvormi laiendamist, et pakkuda müügimeeskondadele paremaid kõnetöötlusvahendeid nendest, mis on mobiiltelefonides.

„Meie eesmärk oli luua korduvkasutatavaid ressursse ja kergendada tööd ning just seda võimaldab Genesys meil teha,“ lõpetab Kabral.

 

Aasta kõrgeim saavutus

 

Kaido Kabral pälvis Eesti Energia kuldmärgi nominatsioonis "Aasta kõrgeim saavutus" Genesys Cloudi kontaktikeskuse lahenduse juurutamise eest viies riigis.

 

 

  

 

Lühidalt 

Katsumused

  • Viie kontaktkeskuse ühendamine
  • Keskkonnasõbralikuma teenusemudeli loomine
  • Klientide ja töötajate kogemuse muutmine

Lahendus

Võimalused

Lahenduste integraator

  • Adventus Solutions 

 

 

Adventus Solutions aitab ettevõtetel rakendada uut või üleminekut pilvepõhisele kontaktikeskuse platvormile. Meil on üle 25-aastane kogemus kontaktkeskuste projektide elluviimisel igas tööstusharus ja suuruses ettevõtetele Balti riikides. Genesys Cloudi platvormi kohta lisateabe saamiseks vaadake platvormi kirjeldust või võtke meiega ühendust – aitame hea meelega.

 

 

Seotud artiklid

See kliendilugu saidil Genesys.com

Vaadake rohkem artikleid kontaktikeskuse ja klienditeeninduse kohta  

 

 


All rights reserved. © Adventus Ltd.
See rakendus kasutab küpsiseid, selle rakenduse kasutamist jätkates nõustute meie küpsisepoliitikaga.
Ma nõustun