Säästetud raha ja aega. Miks parandada videokonverentside kvaliteeti?

 

 

Kodus töötamine, aga ka kolleegidega suhtlemine kirjavahetuse või videokõnede vormis pandeemia tõttu on muutunud igapäevaseks. Logitechi Baltikumi videokonverentsilahenduste äriarendusjuhi Kaspars Pētersonsi sõnul polnud paljud ettevõtted varem tõsiselt kaalunud videosideplatvormide kasutamist, mistõttu oli kaugtöö suur väljakutse. Ta on kodus töötanud seitse aastat ning kohtub kolleegide ja klientidega igapäevaselt videoformaadis: "Covid-19 aeg jätab oma jälje ka töökorraldusele ning edaspidi kasutavad inimesed kindlasti sama aktiivselt ka videoformaadis koosolekuid. Sellistel muudatustel on ka eelised – videokonverentsilahendused võivad hõlbustada suhtlemist ja soodustada suhtluse arengut firma."

 

Väärtuslikud eelised

 

Videokõnede tegemiseks pole vaja ainult suhtlusplatvormi, vaid ka kvaliteetseid seadmeid ning Logitech pakub nii veebipõhiseid veebikaameraid kui ka äriklassi seadmeid koosolekuruumidesse ja suurtesse konverentsiruumidesse. Lisaks ühilduvad kõik Logitechi tooted populaarsete platvormidega nagu MS Teams, Zoom, Google Meet ja palju muud.

Mitteverbaalne suhtlus moodustab kaks kolmandikku vestlusest. Selle edukaks edastamiseks video kaudu on vaja kvaliteetset pilti ja heli, seega peate alustama õige varustusega. Jah, sülearvutitel on nii sisseehitatud kaamera kui ka mikrofon, kuid sellest ei piisa, et vestlust päriselule lähemale tuua ning veebikaamera heli- ja videokvaliteet on palju kõrgem. Tänu tehnoloogia edusammudele tagab Logitechi kaamera eraldusvõime, et vestluspartnerid on näha sama selgelt kui isiklikult, tänu võimsale mikrofonile, mis on kõigisse veebikaameratesse sisse ehitatud.

 

 

Internetisuhtlusele ülemineku üks suurimaid eeliseid on väiksemad reisikulud ja aja kokkuhoid: mõne klõpsuga saate ühenduse luua inimestega teisel pool maailma. Lisaks parandab kodust videokonverentsi pidamine koostööd ja suurendab tootlikkust, muutes näost näkku suhtlemise tõhusamaks kui vestlemine või e-kirjade saatmine. Kodus töötades on kõige mugavam suhelda kolleegide ja klientidega videoformaadis, suureks plussiks on kõnede salvestamine ja arhiveerimine. Kui midagi unustate, saate salvestust vaadata ja teistele edastada.

Kaugtöö korraldamisega saavad ettevõtted oma äritegevust laiendada ja siseneda rahvusvahelistele turgudele ning videosuhtlus võimaldab värvata ka teises linnas või riigis elavaid inimesi. Paljud ettevõtted on juba proovinud, kuidas kodus töötada ja seda praktikat hakatakse osaliselt või täielikult järgima ka pärast pandeemiat – 2020. aastal on videokonverentsilahenduste kasutamine 2019. aastaga võrreldes kasvanud 275%, tutvustab Kaspars uuringuandmeid: " Kliendid märgivad ka, et see on edukas lahendus, arvan, et paljud saavad tulevikus vähemalt paar päeva nädalas kodus töötada, seega on videokonverentsid igapäevaelu lahutamatu osa, isegi kui 71% kontorist Töötajad kasutavad suhtlemiseks videokonverentse vähemalt kord päevas, seetõttu tasub investeerida ka kontori koosolekuruumide täiustamisse, et tagada suhtlus kontoris viibijate ja kodus töötavate vahel.

 

Kaasaegsed kontori koosolekuruumid

 

Kui kõne on kahe-kolme inimese vahel, piisab personaalarvutiga ühendatud veebikaamerast, see lahendus on mugav kodus töötades. Kuna Logitech on loodud teie arvuti kasutamise hõlbustamiseks ilma veebikaamera installimiseta, ühendate lihtsalt kaamera kaabli kodus arvuti USB-porti.

Kui aga vestlusesse on kaasatud mitu inimest kontoris, on mugavam kõigil tuppa koguneda. Lihtsaim viis selle koosolekuruumi sisustamiseks on seadistada teleriekraan ja kaamera, mis ühendatakse arvutiga enne videokõnet. Kuna Logitech keskendub sellele, et kõik lahendused töötaksid ühtmoodi, ei pea kasutaja muretsema, kuidas suuremas koosolekuruumis hakkama saada. Koosolekuruumis videokõne alustamiseks tehke samu asju, mida teete kodus sülearvutist – saatke teistele külalistele kutse ja avage link, see on kõik!

Kontorisse koosolekuruumi seadistades pidage meeles, et Logitech kasutab RightSighti "automaatse kadreerimise" tehnoloogiat – kõik ruumis viibivad inimesed on videokõne ajal kaadris. Varem tuli koosolekuruumi teises otsas inimeste nägemiseks kaamera "sisse imeda" ja siis ei olnud ülejäänud reaktsiooni näha. Enamik Logitechi lahendusi pakub Ultra HD või 4K eraldusvõimet, mis garanteerib, et näeme suurepäraselt iga inimese näoilmet, isegi kui ruumis on mitu kõlarit. See suurendab kohaloleku mõju.

 

 

Lisaks teostavad kaamerad valguse korrigeerimist. Tihti on suurimaks probleemiks see, et selle taga on aken ja kõlar paistab tume, veebikaamerad suudavad valgust tasakaalustada ning inimesed on näha. Mikrofonid seevastu suudavad teravustada otse kõlarile, summutades salvestamise ajal taustamüra. Näiteks kui keegi klõpsab koosolekuruumis pastakat või arvutiklahvi, siis teine ​​osapool seda ei kuule, sest mikrofon jätab ainult kõneleja hääle. Kui kõlar on liiga vali, saab nende veebikaamera ka nende häält korrigeerida ja vaigistada.

Logitech pakub kodukasutajatele äriklassi veebikaameraid, ettevõtetele videokonverentsiseadmeid ja tipptasemel konverentsiruumi seadmeid. Viimase viie aasta jooksul on Logitech end videokonverentsiseadmete turul kõige kiiremini kasvava ettevõttena tõestanud ja edukalt sisenenud äriklassi turule.

Logitechi pakutavate videokonverentsilahenduste kohta lisateabe saamiseks ja kontori koosolekuruumi sisustamise osas nõu, võtke ühendust Adventus Solutionsi ekspertidega. Oleme video- ja audiokonverentsisüsteemide integreerija ning Logitechi partner Balti riikides.

Artikkel on uuesti avaldatud Delfi.lv-st

 

Vaadake videot ettevõttele mõeldud Logitechi videolahenduste kohta (1:55 min)

 

Kasulik

| Korduma kippuvad küsimused teada videokonverentside

Logitechi heli- ja videokonverentsilahendused

| Business webcameras

Tasuta e-raamat - kümme olulist küsimust enne videokonverentsilahenduse hankimist


All rights reserved. © Adventus Ltd.
See rakendus kasutab küpsiseid, selle rakenduse kasutamist jätkates nõustute meie küpsisepoliitikaga.
Ma nõustun