Mürasummutus kõrvaklappides: mis see on ja kuidas see toimib?

Ilmselt olete korduvalt kuulnud aktiivse mürasummutusega kõrvaklappidest (ANC). Aga mis see õieti tähendab? Kuidas see toimib ja kuidas see võib kasuks tulla? Jabral on rikkalik kogemus sedalaadi helilahenduste väljaarendamise vallas, nii et me selgitame, mis see tähendab.

Esiteks tuleb teada, et on olemas kahte laadi mürasummutust – passiivne ja aktiivne, ning mõlemad on olulised JabraEvolve75 ja Evolve75e funktsioonid. 

 

Passiivne mürasummutus (PNC)

See on mürasummutus, mida tagavad kõrvaklappide füüsilised parameetrid, nagu näiteks ülesehitus, hea ergonoomika ning kasutatud materjalid. Teisisõnu, see on toime, mida tekitab klappide kandmine ise – kõrvu kattes kaob müra. Passiivne mürasummutus kaitseb tõhusalt ebaregulaarsete, kõrge sagedusega helide eest, nagu näiteks kõrvalkolleegi jutuvada eest lärmakas avatud kontoris.

Aktiivne mürasummutus (ANC)

Aktiivne mürasummutus (ANC) on „vastupidise müra“ tekitamine, et nii-öelda ära kustutada mujalt tuleva müra. ANC tajub ja analüüsib müra helimudelit ning loob „vastupidise müra“ peegelpildi, et seda eemaldada. Tulemus on märgatavalt vähendatud müratase. See mürasummutus on enim sobiv summutama madala sagedusega, ühtlast ning kestvat müra, nagu näiteks ventilaatorit või kolleegide hääli taustal.

Mürasummutus mikrofonis

Lisaks eespool nimetatud PNC- ja ANC-funktsioonidele on kõigil Jabra kõrvaklappidel mürasummutus mikrofonis, mis vähendab ümbritsevat müra, nii et teie vestluspartner teid paremini kuuleks.

 

| Rohkem Jabra Evolve 75 kohta

 


All rights reserved. © Adventus Ltd.
See rakendus kasutab küpsiseid, selle rakenduse kasutamist jätkates nõustute meie küpsisepoliitikaga.
Ma nõustun